MENY


Hemsidan - Borlänge Bandy - ctl00_cph1_f_hemsidan-ny-png_slideimg
Hemsidan - Borlänge Bandy - ctl00_cph1_f_bandy13-jpg_slideimg

Skridskokul och Bandykul


Vi tränar onsdagar kl 17.30-18.30. Välkommen!

Hemsidan - Borlänge Bandy - ctl00_cph1_f_bandy11-jpg_slideimg

Ungdomslag för alla åldrar


Välkommen på träning!

Hemsidan - Borlänge Bandy - ctl00_cph1_f_bandy10-jpg_slideimg

Massor av bandy hela vintern!

Nyheter
 • 2019-10-02

  Cupspelet en resultatmässig kallsup, men…

  Spelet i den allsvenska supercupen denna säsong blev resultatmässigt sett en kallsup för Borlänge Bandys seniorlag. Efter förlusten mot Ljusdal med 0–4 och stundtals bra spel, fick laget det svårare mot både Falu BS och Rättvik. 1–10 respektive 1–13 var kanske inte de allra roligaste siffrorna man kan tänka sig.


  – Det är ändå skillnad den här säsongen. Falun är bättre än förra året då man låg i Elitserien och är en av de givna seriefavoriterna i Allsvenskan. Rättvik har tränat på stor is ett längre tag (3–4 gånger i veckan) och fått flera fina förstärkningar från Edsbyn, konstaterar Borlänge Bandys tränare, eldsjälen Jocke Nyström.


  Läs mer »
 • 2019-09-22

  Ett resultat som bär mot ljusare tider…

  0–4 (0–1) i söndagens match (Allsvenska Supercupen) i Rättvik för Borlänge Bandys A-lag mot Ljusdal är ett resultat som nästan får en supporter att sjunga fraser ur studentsången – ”… och den ljusnande framtid är vår…hoppet är vår vän!”


  – Vi är väldigt nöjda. Nio av våra spelare har aldrig spelat mot allsvenskt motstånd tidigare, i Ljusdal finns massor av rutinerade allsvenska spelare och före detta elitspelare, säger Jocke Nyström, Borlängelagets tränare.


  Läs mer »
 • 2019-09-21

  Kom och ha kul med oss!

  Borlänge Bandy, Selecta och Swedbank samarbetar kring flera olika aktiviteter för alla yngre som vill lära sig åka skridsko, prova på bandy och vara med i vårt tjejlag. 


  Vi sätter igång onsdagen den 2 oktober i Tunets gymnastiksal och träffas där fram till höstlovet då vi kör igång på is.


  Läs mer »
 • 2019-09-19

  Vill du åka skridskor och prova på bandy?

  Välkomna all som vill åka skridskor med eller utan klubba!


  Kom till vårt Öppet hus i Borlänge ishall (Maxi-hallen) lördagen den 28 september mellan kl. 10.00 och 11.00.


  Vi bjuder på fika efteråt. 


  Läs mer »
 • 2019-09-16

  Klubbmärke

  Vi vill ha din hjälp!


  Vi har fått ett förlag på ett nytt klubbmärke för föreningen.
  Nu får ni chansen att tycka till om vi skall ha ett nytt eller behålla det "gamla", hjälp styrelsen att fatta ett beslut.


  Läs mer »
 • 2019-09-09

  Ung kvartett klar för seniorlaget

  ”Skänk mig en lilja” sjöng falubördige musikern Yngve Stoor. Han med sommarhus vid sjön Gimmen och som i en oändlig rad av s.k. Hawaiimusik lärde oss att säga ”älskar dig” (aloha oe) på hawaiianska. Om han fick sin blomma eller inte förtäljer inte historien.


  Men Borlänge Bandy fick två.


  Läs mer »
 • 2019-09-05

  Borlänges brinnande bandyhjärtan

  I nöden prövas vänner. Vad hjärtat tycker, talar munnen.


  Efter den gånga bandysäsongen i allsvenskan var Borlänges seniorlag sargat, ett skepp på väg att gå under efter alla spelarflykter. Men operation övertalning sattes igång och Daniel Johansson, f.d. klubbchef och tyvärr flyktad till AIK, lyckades få en viktig och kompetent stomme med spelare från Borlänge att stanna kvar och säkra fortsatt seniorspel. Det var bandyhjärtan som brann.


  Sist i raden att bestämma sig för att fortsätta var Ludvig Frid alias Ludde.


  – Det var så lite folk att vi riskerade att inte få något lag och det kändes svårt att svika klubben i det läget, säger han.


  Läs mer »
 • 2019-09-03

  En omtyckt ledare har gått ur tiden!

  Göte Berglund mångårig sysslare i Bandyklubben och en ledarlegend som verkat i föreningen i många år har somnat in.

  Främst minns vi honom som ledare under 80 och 90 talet. Han fungerade som lagledare under de glansdagar då Pelle Fosshaug, Stefan Olsson, Mats Sjöö mfl var aktiva i klubben. 


  Läs mer »
 • 2019-08-15

  Peace & Love City blir Borlänge Bandy igen!

  Vid Borlänge Bandys senaste styrelsemöte fattades beslutat att gå tillbaka till det gamla namnet på klubbens seniorlag som i tre säsonger fått heta Peace & Love City med Jocke Nyström (tillbaka i år), Pelle Fosshaug och Thomas Linder som tränare.


  – Namnbytet känns bra, vi går tillbaka till rötterna igen. Det marknadsmässiga värdet vi fick av att heta Peace & Love City kan ha klingat av, jag tror att vi vinner på den här ändringen, säger klubbens nye ordförande Fredrik Zetterström.


  Läs mer »
 • 2019-08-08

  Ungdomarna på hal is – rekordtidigt!

  Ödets försyn i form av konståkare som inte behövde sina timmar, gjorde att Borlänges bandyungdomar kom på is rekordtidigt i år. Från och med måndag till och med denna fredag har det varit full fart i Borlänges ishall.


  – Hur roligt som helst. Omkring 25 ungdomar har varit med varje gång vi haft våra träningspass. U16 och U19 tränade i måndags och tisdags, de yngre har kört varje dag, berättar Jocke Nyström, ungdomsledare och denna säsong också A-lagstränare.


  Läs mer »

Nyhetsarkiv »

Nästa hemmamatch KOM OCH HEJA PÅ OSS!

Webdoc CMS