MENY

Karl stortrivs med bandyn i Borlänge

Tre 16-åringar har varit en viktig del av Peace & Love Citys A-lagstrupp denna säsong. Dels för sin talang, dels för att kunna göra inhopp när de lite äldre, ordinarie spelarna behöver en stunds vila.


Tränare Thomas Linder har kallat juniortrion och deras lagkamrater i P18 Elit för ”det bästa Borlänge fått fram på mycket, mycket länge. De imponerar!”.


Två av de tre har redan presenterats, den tredje är Karl Sterner, målskytt mot Tillberga senast och delvis bandyfostrad i Falun, där han bor.


– Men jag trivs bättre här och med hur allt fungerar. Det är ett bra gäng med många duktiga ledare, säger Karl Sterner själv.


Han gör sin fjärde säsong i Borlänge och har, liksom sina jämnåriga kamrater i A-laget Viktor och Christofer Nyström, utvecklats successivt. Inhoppen i seniorlaget är sannolikt ingen tillfällighet.


– Fantastiskt att Thomas givit oss chansen, verkligen kul. Men tempot är mycket högre än i P18 Elit, spelet är mer fysiskt också. Men det är bara att köra på.


I många äldre idrottsfantasters ögon är namnet Sterner närmast förknippad med legendaren Ulf – Sveriges första NHL-proffs som också spelat professionell hockey i London Lions och bandy (!) i Örkelljunga (”jag vet att det finns en som heter så…”).


Men i Karl Sterners släkt finns banden bara till bandyn och hos den äldre brodern Erik och pappa Håkan som var ungdomsledare när Karl lärde sig åka skridskor i mycket unga år.


Bandyn har han förblivit trogen, även om fotbollen konkurrerade om fritidstimmarna en period.


– Man får springa så mycket i fotboll. Bandy och att åka skridskor är mycket roligare och mer motiverande.


Karl vill väldigt gärna fortsätta att spela i och för Borlänge och utvecklas i såväl P18-laget som i seniorlaget om han får chansen. Sin sista A-lagsmatchen denna säsong gjorde han mot

Tillberga föregående helg. Säsongsavslutningen mot Katrineholm nu på lördag den 23 februari missar han.


– Jag är nere i Vetlanda då för returmötet i P18-slutspelet, förklarar han och håller tummarna för att ”åldringarna” klarar sig bra ändå hemma på Tunet.


KS2-1.JPG

Karl Sterner, lovande junior som spelat både i P18 Elit och gjort 8–9 A-lagsmatcher denna säsong.
Ett tufft schema, men enligt honom själv orkar han för att bandy så kul.

Bookmark and Share

Webdoc CMS