MENY

Mycket gick på tomgång, men kontraktet säkrat

”Tomgångskörning förbjuden” står det på en stor skylt på Tunets IP. Hemmalaget Peace & Love City verkade inte bry sig om det i långa stunder i hemmamatchen mot Tillberga. Motståndarlagets buss från ett av Mälardalens största bussföretag struntade definitivt i påbudet och spred ut cancerogener och ämnen som klassas som lika farliga som arsenik.


För bussbolaget borde det tveklöst bli rött kort och kännbara ekonomiska straff; för hemmalaget gick det ändå vägen. Seger med 6–4 efter ledning i paus med 4–3 och säkrat allsvenskt kontrakt. Roligast: Karl Sterner, en av de fantastiska juniorerna i Borlängebandyn, fick göra sitt första allsvenska mål


– Två poäng är jag nöjd med, men inte med spelet, kommenterade P & L Citys tränare Thomas Linder.


Kvalspöket har härjat oroväckande mycket på sistone. Men skriken blev svagare och svagare när hemmalaget gick upp till 4–1 och ett litet spelövertag. Spöket rasslade till igen när Tillberga reducerade två gånger inom två minuter på säkert skjutna hörnmål. Men Peace & Love City kunde ändå tysta gastandet (från engelska ghost och tyska geist) och säkra de två nödvändiga poängen. Sjätte och sista målet kom bara några sekunder före slutsignalen.


Thomas Linder log efteråt. Mer av lättnad än av glädje över lagets insats. Nivån var relativt sett lika låg som hos det privatflygplan som kretsade över Tunet i det svaga månskenet.


– För lite prat mellan spelarna i alla lagdelar. Alltför många individuella insatser i stället för att uppträda som ett lag. Vi kan betydligt bättre och mot Katrineholm ska vi definitivt upp minst en nivå, sa Thomas med eftertryck.


Peace & Love City var trots allt det något bättre laget. Men Tillberga fick härja ganska rejält många gånger och kunde ha lyckats bättre i målskyttet om inte Wiktor Alm i Peace & Love City, utnämnd till bäste hemmaspelare, svarat för en rad av fina räddningar.


Russinet i den inte särskilt välsmakande segerkakan var ändå (förlåt Wiktor och ni andra) att Karl Sterner kom med i målprotokollet. Han belönades av lagkaptenen Ludvig Frid med en boll där det stod ”3–1, Tillberga” och med en speciell seger-/målgörarkeps.


– Skönt att vinna och kul att göra mål, tyckte Karl som varit krasslig den senaste veckan, men som gjorde ett bra jobb igår.


Nu väntar träning på måndag och torsdag för Peace & Love City. Nästa lördag spelas säsongens sista omgång. Hemmamatch igen och Katrineholm, som riskerar att åka ur, svarar för motståndet.


Målskyttar för P& L City:

1–1 Oscar Stadin (6:e minuten), 2–1 Christian Frohm, straff (8:e), 3–1 Karl Sterner (30:e), 4–1 Rasmus Linder (32:a), 5–3 Axel Sundström (52:a), 6–4 Rasmus Linder (93:e).


Matchbilder >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS