MENY

Nu måste kvalspöket kväsas för gott

Två matcher kvar, kvalspöket hotar runt hörnet och den senaste tiden har varit fylld av skador, sjukdomar och blessyrer. Men Thomas Linder, tränaren, är en bestämd fältherre och ska se till att han och laget håller alla halvmesyrer på betryggande avstånd. Tillberga med Borlängebekantingen och forne storskytten Pekka Rintala i laget är lördagens utmaning för Peace & Love City på Tunet. 


– Målet nu är att bli bästa Dalalag och vinna de två återstående matcherna och jag både hoppas och tror att vi ska klara det. Förutsättningarna finns, vi är ett bra lag och vill avsluta serien på bästa tänkbara sätt, säger Thomas Linder.


 

Han, spelarna och även supportrarna har slitits mellan hopp och förtvivlan under i stort sett hela säsongen. Hemma på Tunet har det varit stört omöjligt att vinna trots ibland mycket bra spel. Borta har det gått bättre.


Så fyra poäng hemma är en del i helheten och skulle bli ett gott slut på ett bandyår som varit lite av ”motvalls kärring” som det heter. Med lite tur och bättre möjligheter, genom en hall till exempel, att nöta ihop laget hade bilden sannolikt varit en helt annan. 


Lagkaptenen, liraren Ludde, alias Ludvig Frid, har fått stort beröm av sin tränare flera gånger denna säsong (”att göra honom till lagkapten är ett av de bästa val jag gjort under säsongen; han har vuxit och blivit den ledare för laget jag hoppades på”). Ludde själv tar berömmet med ro, nu gäller det satt satsa till 100 procent i de omgångar som återstår.


– Vi är ett väldigt bra lag när allting stämmer, men att trimma in nio nya spelare och sätta ett bra mönster tar tid. Ibland känner vi inte igen oss själva och underpresterar, poängterar Ludde, backen som blev libero när Hampus Åkerman blev sjuk före bortamatchen och segern mot Gripen/Trollhättan den 13 januari.


Men han är liksom tränare Linder helt fokuserad på att klara de matcher som är kvar på bästa tänkbara sätt.


– Två tuffa matcher återstår, men vi ska göra allt för att vinna. Vi får absolut inte avsluta med några halvdana insatser, säger Ludde med bestämdhet.


I statistiken för bandyallsvenskan finns ett par riktiga glädjepunkter. Rasmus Linder är serien suverän när det gäller assist, Christian Frohm är en av de bästa målskyttarna. Starkt. Men i ett avseende borde alla anhängare till Peace & Love City bli bättre…publikgenomsnittet är ett av de absolut sämsta i serien. Läge för att putsa till den siffran och stötta laget så att avslutningen blir så bra som den borde för ett lag med mycket kvalitet och ett Borlängestål som kan bita så att det känns.


Tompa Linder 54-ludvig_frid.jpg
Tränare Tompa Linder                                                           #51 - Ludvig Frid


Bookmark and Share

Webdoc CMS