MENY

”Solen” kom fram – befriande seger

Missad hörna, missad hörna, missad hörna, miss… Det stora vemodet smög in över Västanfors idrottsplats, landets första landbana för bandy, när Peace & Love City fick se sin pausledning med 2–1 förändras till både 2–2 och underläge med 2–3.


Men himlen öppnade sig bildligt talat och lät en imaginär sol lysa över arenan och ge Peace & Love City styrka att vända och vinna. 7–3 (2–1) mot en av de senaste årens akilleshälar, just Västanfors, ger en välbehövlig knuff inför de båda återstående matcherna i allsvenskan.


– Detta var skönt. Nu tänker jag tala om att vi ska vinna de återstående matcherna, båda på hemmaplan, och sikta på att i varje fall bli bästa Dalalag, sa en lättad Thomas Linder, P & L Citys hårt prövade tränare.


Det började annars sagolikt bra för Peace & Love City med 1–0 bara en minut in på matchen och med bra fart under skridskorna. Men tempot föll efter bara 7–8 minuter.


– En mycket stark inledning, men vi tappade taget och energin. Västanfors kunde ösa på överraskande bra och vi blev både lite rädda och ängsliga. Det kan ha varit kvalspöket som skrämde.


Det blev ändå ledning i halvtidspausen, den dåliga isen spolades och efter paus var förhållandena betydligt bättre. Något som borde ha gynnat P & L City direkt; det blev tvärt om. Hemmalaget fortsatte att visa oväntat bra takter, att motståndarna på andra sidan plan kommer från Borlänge verkar vara ett långtidsverkande elixir. Kvalspöket darrade till ett tag när Västanfors lyckades vända och gå upp till ledning.


Efter kvitteringsmål av Kevin Brown, ledningsmål till 4-3 i P & L Cityfavör av Albin Bjerkegren och 5–3 genom Christian Frohm kunde Thomas Linder, tyckte han, sänka axlarna.


– Då började jag kunna andas igen. Två mål ska de inte kunna få in, så tänkte jag.


Alexander Sundström gjorde en av de bättre prestationerna i Peace & Love City. Tog för sig ordentligt och svarade för två assist och ett mål.


– Alex var mycket bra idag, berömde Thomas Linder.


Det här var en av tre måstematcher för Peace & Love City. Med två omgångar kvar finns det teoretiskt sett en risk för att det ska bli kval för att stanna kvar. Men så långt ska det inte behöva gå.


– Vi är ett för bra som lag för det. Nu känns det ändå lugnare och den här segern satt riktigt bra. Västanfors var på tå ordentligt efter paus men vi var totalt sett det bättre laget. Det avgjorde, kommenterade Christian Frohm, tremålsskytt som befäste sin position som en av seriens vassaste målskyttar.


Lördagen den 16 februari spelar han och de andra på Tunet för att möta Tillberga.

Bookmark and Share

Webdoc CMS