MENY

Sveriges bästa juniorlag tuff nöt att knäcka

Efter ett tufft seriespel väntar nu slutspelet för Borlänge Bandys U-18 Elit. Första matchen spelas på fredagen och motståndet är det svårast tänkbara. Vetlanda BK; svenska mästare 2018 och vinnare av Svenska Juniorcupen förra året. Matchen börjar redan kl. 17.00


– Vetlanda är verkligen vana vinnare i juniorklassen och i mina ögon Sveriges bästa lag i sin klass, säger Jocke Nyström i Borlänge Bandy.


Tre segrar, två mot Rättvik och en mot Bollnäs, blev facit för Borlänges U-18 Elit och ett klart lyft i jämförelse med senast Borlänge hade ett lag i denna serie.


– Det har gått ungefär som förväntat och vi har ju både vunnit och spelat jämnt mot Bollnäs och Falun, två klubbar som har seniorlag i Eliten. Det finns flera mycket bra spelare i vårt lag, det här är en viktig del av Borlängebandyns framtid, fortsätter Jocke.


Vetlanda blir förstås en gigantisk utmaning och samtidigt lärorik erfarenhet för hemmalaget. Tyvärr har man haft en del spelare både sjuka och skadade.


– Det har varit så en stor del av säsongen. Men nu har vi minst två matcher kvar. Nästa lördag spelar vi returen nere i Vetlanda.


U-18 laget

Bookmark and Share

Webdoc CMS