MENY

Thomas (ingen tvivlare) predikar ansvar

Fjärde bortamatchen i rad stundar för Peace & Love City denna lördag; två dagar före julafton. Kalix tar emot i vinterkylan.


Vid jul brukar till och med Satan, inte Zlatan, bli religiös – och tränare Thomas Linder tänker hålla en egen predikan före matchen.


– Jag ska tala om vikten av, nej om kravet på, att alla tar ansvar för sig själva, för laget och för klubben. Inget lag är så bra att man ska ligga under med 0–7 efter 22 minuter som senast mot AIK. Den här gången får vi inte bli kvar på bussen så att säga, slår Thomas fast.


Peace & Love City-tränaren kräver ordentlig skärpning i lördagens match; att tvivel på den egna förmågan rensas undan som om det gällde formateringen av en hårddisk och att alla ger sitt yttersta för laget.


– Det handlar om vuxna människor som vill, och faktiskt kan, spela bandy på elitnivå. Då gäller det att vara på tå från början och ge allt. Jag vill ogärna skrika på spelare eller mot motståndare, men denna gång höjer jag absolut rösten.


Till Kalix har Peace & Love City begivit sig utan Jonathan Andersson, som lämnade laget och återvände hem till Bollnäs tidigare i veckan. Men det oroar inte Thomas Linder.


– Vi har en bra trupp och kommer självklart att forma våra styrkor på bästa tänkbara sätt.


Hur han formulerade sin välbehövliga predikan, eller sitt brandtal om man så vill, är oklart men den riktiga Bergspredikan i Bibeln innehåller en hel del matnyttigt.


”Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav, inte en prick i lagen ska förgå förrän allt har skett. Ni är jordens salt. Men om saltet mister sin kraft, hur skall man få det salt igen? Det duger inte till annat än att kastas bort och trampas av människorna.”


Det kan ju handla om ansvar…


Text: Gugge

Bookmark and Share

Webdoc CMS