MENY

Thomas och kusinerna beredda att kriga

Tre omgångar återstår av bandyallsvenskan. Tre täta, tuffa, thrillerbetonade matcher där första utmaningen för Peace & Love City är lördagens bortamatch mot Västanfors, ett lag som haft för ovana att ställa till det på slutet för vårt lag.


– Jag struntar i tidigare års resultat. Nu ska vi ut och visa hur bra lag vi är och ge allt. Blod, svett och tårar (som Churchill också sa, red.anm,) gäller. Vi ska ha två poäng, förklarade Peace & Love Citys tränare Thomas Linder efter torsdagens träning.


I stridens hetta finns flera juniorer som funnits med i A-lagstruppen sedan serien inleddes i höstas. Två av dem är kusinerna Christoffer Nyström och Viktor Nyström, söner till Leif respektive Jocke. Bandyn sitter djupt hos Christoffer och Viktor. Barnmorskorna häpnar fortfarande att det för 16–17 år sedan föddes två gossebarn med bandyklubba i näven innan navelsträngen klipptes.

­


–  Ja, typ. Det känns nästan som om det var så, säger Viktor Nyström med ett leende.


Han är äldst av de två, sex månader drygt skiljer kusinerna. Men han är ganska liten till växten och inte den mest muskulösa och skrämmande att möta på en bandyplan. Om man ser till det fysiska.

­


–  Jag är ju ganska liten, men pappa har alltid sagt till mig att jag ska kompensera det med att åka dubbelt så fort som alla andra och dribbla bättre.


Han lärde sig åka skridskor som tvååring, utvecklingskurvan gick snabbt uppför och idag är han både skicklig skridskoåkare och duktig tekniker – och bandy verkar han kunna hålla på med dygnet runt. Viktor har spelat samtliga matcher med P18 Elit-laget, han har dessutom varit med i A-lagstruppen i 14–15 matcher.

­


–  Det har kanske blivit lite för mycket. Jag fick problem med högra ljumsken för ett tag sedan, det berodde nog på allt matchande. Men nu känns det bra igen.


Omställningen från spel i P18 Elit till seniormatcherna i allsvenskan är en utmaning. Det går fort i pojklagsserien, ännu fortare seniormatcherna.

­


– Spelet är mycket snabbare. Men det är kul att vara på plan med spelare som kan mycket bandy, alla är väldigt bra, kan variera spelet och tänker mycket mer konstruktivt, tycker Viktor som hittills gjort ett allsvenskt mål.


Kusinen Christoffer har samma målfacit och har även svarat för fyra assist. Han har också varit med i truppen till samtliga A-lagsmatcher denna säsong och försöker anpassa sig mer och mer till det högre tempot och tuffare spelet.

­


– Man vänjer sig och lär sig hänga med bättre och bättre. Får man förtroendet så växer man, kommenterar Christoffer, bandybarn in i själen.

­


–  Jag hängde med farsan när han spelade, lekte i snöhögarna vid Tunet och det är inget annat än bandy som gäller. Det finns ett artisteri i sporten som inte finns i andra idrottsgrenar, man får utrymme att vara bra.


Christoffer är inte heller någon direkt ”biffig” typ. Fysiken, säger han, är något som kan förbättras avsevärt. Mer muskler och styrka är ett mål, nu får han förlita sig på skridskoåkningen och spelet med klubba och boll.

­


– Det gäller att tänka på vilka situationer man ska gå in i, men gäller det något så måste man väl ta kampen.


Viktor Nyström och Christoffer Nyström är lika väl cementerade i Borlängebandyn som AC/DC:s ”Highway to hell” och Led Zeppelins ”Stairways to heaven” är i rockvärlden. Antydan om vägval kan vara något att fundera på när Peace & Love Citys öde ligger i egna händer.


–  Nu handlar det om att kriga rejält, Vi ska klara detta, säger de två.


17012019-Christoffer_och_Viktor_2.JPG
Christoffer Nyström & Viktor Nyström

Bookmark and Share

Webdoc CMS