MENY

Vägen från Rättvik kan bli vägen framåt

Det känns som om det är läge att sjunga ”It’s now or never”…


Sträckan Borlänge-Rättvik är ungefär 65 kilometer, resan tillbaka får Peace & Love City denna lördag kan bildligt talat bli en avgrund eller en väg framåt och uppåt. Mycket står på spel i derbyreturen IFK Rättvik. 7–7 på annandagen i Borlänge gör läget ytterst ovisst.


Men den värsta kampen verkar P & L City-spelarna gå mot sig själva och tron på den egna förmågan. Mot Rättvik senast smög sig en förödande osäkerhet in efter pausen och det som i 45 inledande minuter såg ut som marsch mot en säker seger blev en poäng som räddades i sista sekunden.


– Rättvik fick energi när de närmade sig målmässigt, vi tappade och började agera osäkert, kommenterar Peace & Love Citys tränare Thomas Linder.


– Jag är inte nöjd med att vi tappade den ledning vi hade, men trots allt visade laget ändå styrka som kunde komma igen och resa sig på tio för att göra 7–7 och säkra en poäng. Spelarna visade att vi inte vill förlora, fortsätter Thomas.


Vinna eller försvinna? Matchen mot Rättvik och mötet med Ljusdal hemma lördagen den 5 januari är viktiga för Peace & Love Citys fortsättning i seriespelet.


– Matcherna blir avgörande för vilket håll vi går. Topplag eller mittenlag är frågan. Rättvik är ett väldigt bra bandylag, men vi har inte förlorat mot dem med fullt manskap. Hittills har vi ju också varit mycket bättre på bortaplan och tagit nio poäng av tolv, men en dag ska vi väl börja lyckas ordentligt hemma också.


Det sägs att det krävs både vilja och talang för att vinna, men viljan måste vara starkare än talangen.


– Vi är trots allt ett vinnargäng, ett lag som kan resa sig igen när allt verkar hopplöst. Det måste vi ta med oss lördagen och kommande matcher, poängterar P & L City-tränaren.


Truppen till returmötet i Rättvik blir i stort sett densamma som i annandagsderbyt med reservation för Anton Lundberg, målskytt senast. Niclas Rönnqvist är fortfarande skadad, har besökt läkare och det är ovisst när han kan komma igång igen.


Text: Gugge Häglund


annandagen.jpg
Collage från annandagen

Bookmark and Share

Webdoc CMS